U als ondernemer

Ondernemer zijn betekent dat u er vaak alleen voor staat. Die vrijheid en onafhankelijkheid is de reden dat u ooit voor uzelf bent begonnen. De andere kant van de medaille is wel dat u zelf voor uw oudedag dient te zorgen.

Tijdig beginnen met het opbouwen van uw pensioen is dan ook raadzaam. Maar hoe kunt u dit het beste voor elkaar krijgen? Omdat u ondernemer bent heeft u alle vrijheid in het opbouwen van uw pensioen. Zo is het zelfs mogelijk om eigen pensioenverzekeraar te worden met alle vrijheden van dien. Maar wat is het beste voor u?

De pensioenspecialisten van Tredius helpen u graag bij dit traject. Op basis van de fiscale en pensioenwetgeving en natuurlijk uw situatie en wensen, wordt u geadviseerd over wat de beste en meest aantrekkelijke manier is voor u om uw pensioen op te bouwen.

Dat kan zomaar betekenen dat we u adviseren om nog even te wachten met het opbouwen van uw pensioen. Wanneer u tenslotte net voor u zelf bent begonnen of een zware ondernemerstijd achter de rug heeft, is het vaak verstandig nog even te wachten met het opbouwen van uw pensioen.

Wellicht een niet verwacht advies, maar wel een advies dat voor u het beste kan zijn. Dat mag u verwachten van de specialisten van Tredius.

Ook in het geval van bijvoorbeeld echtscheiding is een goed fiscaal en juridisch advies goud waard. De specialisten van Tredius zorgen dat u zich kunt concentreren op andere zaken in deze moeilijke situatie en zorgen voor een goede verdeling van het pensioen in geval van echtscheiding.

Uw medewerkers

Een heel ander verhaal is het pensioen van uw medewerkers. Misschien bent u wel op grond van de CAO verplicht pensioen op te bouwen voor uw personeel. Of heeft u dit als goed werkgever in uw arbeidsvoorwaarden opgenomen?

In beide gevallen is het verstandig voor u en uw personeel om zich goed te laten begeleiden. In het woud van pensioenregels is het fijn om u te laten bijstaan door een specialist. Op de langere termijn zult u hiermee geld besparen.

Het kan natuurlijk zijn dat u reeds een pensioenregeling heeft of dat deze binnenkort afloopt. Ook dan kunnen de specialisten van Tredius u begeleiden. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een check van uw regeling aan de huidige wet- en regelgeving. Zaken op dit gebied veranderen nou eenmaal continue. Onze de pensioenspecialisten kunnen u begeleiden in de keuze welke pensioenuitvoerder het beste bij u past.

De pensioenspecialisten helpen u onder andere in de volgende gevallen:


Mocht u behoefte hebben aan een professioneel en gedegen pensioenadvies,

neemt u dan contact op met onze pensioenspecialist:

Lennard Honig 023 551 30 55